Hívjon minket!
(30) 660-92-08

Ipari csarnokok felépítésének folyamta

Az ipari csarnokok napjainkban már főként acélvázra rögzített szendvicspanelekből épülnek

Az ipari csarnokok napjainkban már főként acélvázra rögzített szendvicspanelekből épülnek; a folyamatba enged betekintést az alábbi bejegyzés.

Ipari csarnokok felépítésének folyamta - 3

Egy ipari csarnok felépítése a hagyományos építkezésekhez képest még abban az esetben is gyorsabb, ha az alapterülete sokszoros; ez nagyrészt a korszerű technológiának és az előre gyártott építőanyagoknak - így például a szendvicspaneleknek - köszönhető. Magában a szendvicspanel azonban még nem elegendő, hiszen egy ipari csarnok számos egyéb részegységből áll össze, és olyan munkafolyamatokat is el kell végezni, amelyek egy hagyományos építkezés során is elengedhetetlenek.

A tervek és engedélyek elkészítése és beszerzése után indulhat csak a beruházás, ami az építési terület előkészítésével kezdődik. Amennyiben földmunkákra is szükség van, az némileg meghosszabbítja a kivitelezés idejét, ám megkerülhetetlen, tehát ezzel érdemes számolni. Az épület kitűzése az első feladat, amit földmérő szakemberek végeznek el a lehető legnagyobb pontossággal, hiszen elég egy apró hiba, és újratervezésre, javításokra, sőt, akár bontásra is szükség lehet, ami jelentősen megnöveli a költségeket. Ezt követi az alapozás, majd az ipari csarnok vázszerkezetét kell felépíteni, kezdve az acélpillérekkel, amelyek a gerendákat tartják.

Lényeges, hogy az építkezés során folyamatosan készen álljanak a szükséges építőanyagok, így például lényeges, hogy a vázszerkezet befejezésekor már a helyszínen legyenek a szendvicspanelek is, hogy az építkezés folyamata ne akadjon meg. Éppen ezért fontos időben megrendelni minden anyagot, mert az idő pénz, tehát a késedelem plusz költséget jelent.

Amint elkezdődik a szendvicspanelek vázszerkezethez rögzítése, az épület elkezd alakot ölteni, és ilyenkor mintha felgyorsulna a folyamat, ám ez csak látszólagos; mindössze annak köszönhető, hogy a szendvicspanelekkel kifejezetten egyszerű és gyors a munka. A falak befejezése után következik a tetőfedés, amihez egy ipari csarnok esetében a legjobb megoldást a trapézlemezek felhasználása nyújtja. Mindeközben kerülnek kialakításra a tetőszerkezet hőszigetelő és vízzáró rétegei is, illetve a felülvilágítók beszerelését is ebben a szakaszban végzik el.

Ipari csarnokok felépítésének folyamta - 1 Ipari csarnokok felépítésének folyamta - 2

Az ipari csarnokok felépítésének folyamata azonban itt még nem fejeződik be, hiszen számos kisebb feladat van még hátra, amelyeket el kell végezni az átadás előtt. Attól függően, hogy az elkészült épületet milyen célra használják majd - egy ipari csarnok lehet mezőgazdasági tároló, istálló, hűtőraktár, gyártó üzem, raktár, kiállítási, logisztikai- vagy sportcsarnok, sőt, akár irodaház is -, további munkálatokra van szükség.

Istállók esetében például speciális felületkezelésre van szükség az épület belterében, ha pedig több, különböző feladatot lát el, akkor a belső válaszfalakat is meg kell építeni, illetve vizesblokkot is ki kell alakítani. A válaszfalak készülhetnek hagyományos falazással is, de érdemesebb erre is a szendvicspaneleket választani, hiszen mind a hang-, mind a hőszigetelésük kiváló. Természetesen nem maradhat el a nyílászárók helyének kialakítása, majd azon beépítése sem, amelyek szintén a felhasználási igényeknek megfelelően választhatóak ki.

Minden munkával együtt egy ipari csarnok felépítése - a méretétől függően - maximum egy-másfél év alatt befejezhető, de a kisebbeket akár néhány hónap alatt is be lehet fejezni, ezt követően pedig már csak az előnyeit kell számba venni.

Az acélszerkezetes ipari csarnokok legfontosabb előnye, hogy gyakorlatilag bármilyen célra alkalmasak, nagy teherbírású, fesztávú és belmagasságú épületek készülhetnek ezzel a technológiával, az igényeknek megfelelően bővíthetőek és átalakíthatóak, mindez ráadásul rövid idő alatt és költséghatékonyan valósítható meg.

Amennyiben ipari csarnok építését tervezi, vagy kivitelezőként vesz részt a munkálatokban, és szendvicspanelre lenne szüksége, forduljon hozzánk bizalommal! Az Ön által megadott mennyiségekben, határidőre szállítjuk le a megrendelt építőanyagot, amely kiváló minőségű, az ára pedig kedvező. Vegye fel velünk a kapcsolatot elérhetőségeinken, vagy keressen fel bennünket személyesen telephelyünkön, és adja le rendelését!

Ajánlatkérés
* Kérje ingyenes és kötelezettségmentes ajánlatunkat!

Ezeket olvastad már?

Ajánlott termékek

Inbesz Kft. Magyarország - 2836 Baj, Iparterület Hrsz: 020/87 cégjegyzékszam: 11-09-015239
Orabau Kft. Magyarország - 2836 Baj, Iparterület Hrsz: 020/87. cégjegyzékszam: 11-09-013739
2836 Baj, Iparterület 020/87.hrsz (30) 660-92-08 info@tspanel.hu
H-P: 8:00-16:00 Szombat: zárva Vasárnap: zárva
Kérjen azonnali ajánlatot!
Ajánlatkérés