Hívjon minket!
(30) 660-92-08

Mi építhető szendvicspanelből

A szendvicspanel korunk legsokoldalúbb építőanyaga, amely számtalan alkalmazási területen veszi fel a versenyt a hagyományos megoldásokkal.

A szendvicspanel korunk legsokoldalúbb építőanyaga, amely számtalan alkalmazási területen veszi fel a versenyt a hagyományos megoldásokkal.

A szendvicspanel alapvetően két - felületkezelt - acéllemezből és a közöttük elhelyezkedő szigetelőrétegből áll. Egyszerű szerkezetről van tehát szó, ám az előnyei számosak; nem véletlen, hogy gyorsan és széles körben vált elterjedtté, és számtalan épülettípus esetében alapvető építőanyagnak számít, de ezek mellett egyre újabb területeken próbálják ki - és válik be!

Az ipari, mezőgazdasági és kereskedelmi területeken már évtizedek óta meghatározó a szendvicspanel felhasználása; üzemcsarnokokat, feldolgozóüzemeket, raktárakat, hűtőházakat, terménytárolókat, istállókat, sőt, szupermarketeket is építenek belőle, természetesen acélszerkezetre. Ezek azonban már-már szokványosnak mondhatóak, ezért most nézzünk néhány olyat is, amire alapesetben nem feltétlenül gondolnánk.

Mi építhető szendvicspanelből - 1 Mi építhető szendvicspanelből - 2

Kitelepített helyiségek

A szabadtéren végzett munkák esetében is fontos, hogy a dolgozók számára biztosítsuk a megfelelő körülményeket, azaz szükség lehet öltözőre, mosdóra és zuhanyzóra, de az irodahelyiségek is gyakoriak. A cégek egyre gyakrabban választják különféle konténerek helyett a szendvicspanelekből épített épületeket, mivel nem csupán a költségük lényegesen alacsonyabb, de emellett tartósabbak, ráadásul ugyanúgy mobilizálhatóak is.

Tárolók

Nem csak az üzleti felhasználóknak, hanem a magánembereknek is szükségük lehet valamilyen tárolóra, amiben a kerti szerszámokat és gépeket lehet biztonságosan elhelyezni. A szendvicspanelekből épített épületek nem csak a bennük elhelyezett tárgyak épségét képesek maradéktalanul megőrizni, de azok eltulajdonítását is megakadályozzák, ráadásul a szigetelésnek köszönhetően még a fagytól is védik a bennük elhelyezett értékeket.

Garázsok

A szendvicspanelek egyik leggyakoribb magáncélú felhasználási területe a könnyűszerkezetes garázsok építése. A biztonság könnyedén megteremthető a szendvicspanelekkel, de, ha szükséges, akár garázzsal egybeépített szerelőműhely is létrehozható, hiszen nyílászárók, szellőzés, vagy akár a riasztórendszer is könnyedén beépíthető, sőt, a vízelvezetés is megoldható.

Vendéglátóipari egységek

Egy kávézó, cukrászda, vagy akár egy utcai ételeket kínáló étterem is létrehozható a szendvicspanelek segítségével felhúzott épületben, és ennek számtalan előnye van a hagyományos épületekkel szemben. A könnyű variálhatóság és a korszerű dizájn csupán az esztétikai oldalt erősíti, ám ennél fontosabb, hogy a szendvicspanelek burkolata - illetve felületkezelése - az összes higiéniai és élelmiszeripari előírásnak is megfelel, könnyen tisztítható, ráadásul ellenálló a különböző vegyszerekkel szemben.

Nyaraló

Ez talán elsőre nem nyilvánvaló, de a szendvicspanelek tökéletesen alkalmasak lakóházak kivitelezésére is, és mivel egy könnyűszerkezetes, vagy mobilház egyszerűen kialakítható belőlük, tökéletesen megfelelnek egy hétvégi ház, vagy épp egy horgászház megépítéséhez is. A szendvicspanel esetében ugyanis nincs - vagy nem feltétlenül van - szükség alapozásra, és a gépészet, illetve az energiaellátás is viszonylag könnyen kivitelezhető.

Beltéri elemek

A szendvicspanel természetesen beltérben is kiválóan alkalmazható, például egy légterű irodák esetében a kisebb tárgyalóhelyiségek leválasztására, vagy díszburkolatként. Mivel a szendvicspanelek számos, a RAL skála szerinti színben megvásárolhatóak, könnyedén a cég arculatához igazítható a válaszfalak megjelenése, de akár egyedien színes helyiségek is alkothatóak a szendvicspanelek segítségével.

Amennyiben felkeltettük az érdeklődését a szendvicspanelek iránt, tekintse meg kínálatunkat, ha pedig kérdése lenne termékeinkkel kapcsolatban, illetve, ha vásárolni szeretne, forduljon hozzánk bizalommal megadott elérhetőségeink egyikén, és kérjen árajánlatot!

Ajánlatkérés
* Kérje ingyenes és kötelezettségmentes ajánlatunkat!

Ezeket olvastad már?

Ajánlott termékek

Inbesz Kft. Magyarország - 2836 Baj, Iparterület Hrsz: 020/87 cégjegyzékszam: 11-09-015239
Orabau Kft. Magyarország - 2836 Baj, Iparterület Hrsz: 020/87. cégjegyzékszam: 11-09-013739
2836 Baj, Iparterület 020/87.hrsz (30) 660-92-08 info@tspanel.hu
H-P: 8:00-16:00 Szombat: zárva Vasárnap: zárva
Kérjen azonnali ajánlatot!
Ajánlatkérés