Hívjon minket!
(30) 660-92-08

Szendvicspanel mi ez és mik az előnyei

A szendvicspanel az egyik legújabb, egyben legkorszerűbb építőanyag, amely számtalan előnnyel rendelkezik, ezért érdemes megismerkedni vele.

A szendvicspanel az egyik legújabb, egyben legkorszerűbb építőanyag, amely számtalan előnnyel rendelkezik, ezért érdemes megismerkedni vele.

A szendvicspanelek az elmúlt néhány évtizedben, azaz a megjelenésük óta komoly karriert futottak be, és napjainkban már a legkisebb épületektől a legnagyobbakig bárhol találkozhatunk velük. A szendvicspanel tulajdonképpen egy könnyűszerkezetes, térelhatároló falszerkezeti elem, ami egyben hőszigetelést is biztosít, és acél, valamint vasbeton vázszerkezetű épületek falai és tetői építhetőek meg belőle.

A szendvicspanelek alapvetően két fő részből állnak: két strukturált acéllemezből, illetve a lemezek közötti kitöltő anyagból, ami többféle is lehet a felhasználás módja szerint: a magasabb tűzvédelmi követelmények esetében kőzetgyapottal, más esetekben PIR/PUR habbal töltik ki a lemezek közötti helyet. Maguk az acéllemezek legfeljebb a kialakításukban térhetnek el egymástól, azonban azok bevonata már jóval változatosabb, hiszen más hatások érik egy mezőgazdasági felhasználású épületben, mint egy raktárban, vagy egészségügyi épületben, ahol ráadásul a higiénia kiemelt fontosságú.

Szendvicspanel mi ez és mik az előnyei - 1 Szendvicspanel mi ez és mik az előnyei - 2

A számtalan típusnak köszönhetően a szendvicspanel felhasználási lehetőségei is bőségesek; alkalmazzák például mezőgazdasági létesítmények, ipari építmények, kereskedelmi épületek, télikertek, kerti fészerek, garázsok, kisebb irodaépületek, bemutató és kiállítási csarnokok, szupermarketek, sportcsarnokok és azok kiszolgáló épületei, stb. esetében is. Napjainkban azonban már nyaralók, sőt, könnyűszerkezetes házak építésénél is felhasználják a szendvicspaneleket, sőt, szigetelés és vakolat kombinációja helyett is egyre több helyen tűnik fel a szendvicspanel, mint burkolat.

A szendvicspanelek előnyei

A szendvicspanelek számtalan előnnyel rendelkeznek a hagyományos építőanyagokkal szemben. Mivel gyakorlatilag kettő az egyben anyagról beszélhetünk, azaz a szendvicspanel falazat és hőszigetelés is, a kivitelezési idő lerövidíthető kevesebb, mint a felére. A hőszigetelési képessége minimum átlagosnak tekinthető, de egyes típusok átlagon felüli értékeket produkálnak, és egyben a hangszigetelésük is kiváló, valamint a legszigorúbb tűzvédelmi feltételeknek is megfelelnek.

Az alkalmazásuk gazdaságos, és nem csupán a gyors kivitelezés miatt; a szendvicspanelekkel megspórolható az építőanyagok egy része is, a kész épület pedig energiahatékony. Emellett nem szabad elmenni amellett sem, hogy a szendvicspanel esztétikailag is remek megoldás azok számára, akik értékelik a modern építészetet és megoldásokat.

További előny, hogy a szendvicspanel akár egyedi méretekben, többféle vastagságban is megrendelhető, akár nagy mennyiségben is beszerezhető készletről, és mind ipari és kereskedelmi, mind magánberuházásoknál tökéletes megoldást nyújt.

Amennyiben felkeltettük az érdeklődését a szendvicspanelek iránt, és szeretne megrendelést leadni, tekintse meg választékunkat, majd vegye fel velünk a kapcsolatot elérhetőségeinken, és kérjen árajánlatot!

Ajánlatkérés
* Kérje ingyenes és kötelezettségmentes ajánlatunkat!

Ezeket olvastad már?

Ajánlott termékek

Inbesz Kft. Magyarország - 2836 Baj, Iparterület Hrsz: 020/87 cégjegyzékszam: 11-09-015239
Orabau Kft. Magyarország - 2836 Baj, Iparterület Hrsz: 020/87. cégjegyzékszam: 11-09-013739
2836 Baj, Iparterület 020/87.hrsz (30) 660-92-08 info@tspanel.hu
H-P: 8:00-16:00 Szombat: zárva Vasárnap: zárva
Kérjen azonnali ajánlatot!
Ajánlatkérés