Hívjon minket!
(30) 660-92-08

Szendvicspanel a tökéletes építőanyag

A szendvicspanel az építőanyagok legfontosabb előnyeit egyesíti magában, ezért nyugodtan mondhatjuk rá, hogy tökéletes arra,amire kifejlesztették.

A szendvicspanel az építőanyagok legfontosabb előnyeit egyesíti magában, ezért nyugodtan mondhatjuk rá, hogy tökéletes arra,amire kifejlesztették.

A modern építészet egyik legnagyobb kihívása a gyorsaság, hiszen az idő pénz, a megrendelők pedig minél hamarabb szeretnék birtokba venni az épületet. Van persze, amit nem lehet siettetni, és még a leggyorsabb építkezés is időbe telik, ám el lehet érni, hogy a korszerű megoldásoknak - így például a szendvicspanelnek - köszönhetően az építkezés időtartama jelentősen lerövidüljön.

Ám nem csak a gyorsaság lényeges, hiszen az épületnek meg kell felelnie az energiahatékonysági elvárásoknak is, nem is beszélve az esztétikáról, valamint funkcionálisnak is kell lennie. Napjainkban ezen elvárásoknak már nem lehetetlen megfelelni, sőt, kifejezetten egyszerű, és ez a szendvicspaneleknek, illetve a hozzájuk kifejlesztett technológiáknak köszönhető.

Az olyan épületek, amelyek építése során szendvicspaneleket is felhasználtak, nem csak rövid határidővel épülnek meg, de tartósak, könnyen átalakíthatóak és bővíthetőek, ráadásul a hő- és hangszigetelésük is kiváló.

Szendvicspanel a tökéletes építőanyag - 1 Szendvicspanel a tökéletes építőanyag - 2

A szendvicspanelek szinte bármilyen épülettípus megvalósítására alkalmasak, így például ipari, kereskedelmi és mezőgazdasági épületek, raktárak, irodaépületek, sőt, akár ideiglenes kórházi egységek, vagy lakóépületek is megvalósíthatóak szendvicspanelekkel.

A szendvicspaneleket eredetileg falazathoz fejlesztették ki, de viszonylag rövid időn belül megjelentek a tető-szendvicspanelek is. Az előnyük ugyanaz, mint a falazathoz használatos változaté, azaz egyszerre héjazatként és hőszigetelésként is szolgálnak, emellett pedig merevek és stabilak is. Szinte mindenfajta tetőtípusnál alkalmazhatóak, legyen szó lapos, vagy magas tetőről, de alacsony dőlésszögű tetők esetében is jó választás. Tartószerkezetre természetesen ebben az esetben is szükség van, ám, mivel könnyűszerkezetes épületről van szó, az épület acélváza megfelelő alátámasztást biztosít.

Ami a kivitelezés gyorsaságát illeti, a szendvicspanelek esetében nem szükséges a sebesség és a minőség között. Amint az acélváz elkészült, már lehet is rá felcsavarozni a szendvicspaneleket, így az épület méretétől függően akár egyetlen nap leforgása alatt is elkészíthető az épület teljes burkolata, és ekkor már csak a nyílászárók beszerelésére, valamint a belső munkákra kell időt szánni.

A szendvicspanelek ráadásul kiváló ár-érték aránnyal bírnak, viszont érdemes tisztában lenni azzal is, hogy az árat minden esetben meghatározza a panel típusa, vastagsága, színe, valamint a szigetelés anyaga is.

A szendvicspanel előnyei

A szendvicspanel legfontosabb előnye a kiváló hőszigetelő-képesség, aminek köszönhetően nincs szükség további szigetelőanyagokra, és így sem keletkezik hőhíd, ami rontaná az épület energetikai jellemzőit. A gyors kivitelezés, a hosszú élettartam és a kedvező ár szintén olyasmi, amit a szendvicspanel előnyeként kell megemlíteni, de emellett még esztétikus is. Akadnak azonban hátrányai is, amelyekkel szintén érdemes tisztában lenni, bár egyik sem kiküszöbölhetetlen: egyrészt a telepítése szakértelmet és precizitást igényel, másrészt az emeléséhez darura van szükség.

Amennyiben szeretné kiaknázni a szendvicspanelekben rejlő lehetőségeket, vásároljon kínálatunkból!

Ajánlatkérés
* Kérje ingyenes és kötelezettségmentes ajánlatunkat!

Ezeket olvastad már?

Ajánlott termékek

Inbesz Kft. Magyarország - 2836 Baj, Iparterület Hrsz: 020/87 cégjegyzékszam: 11-09-015239
Orabau Kft. Magyarország - 2836 Baj, Iparterület Hrsz: 020/87. cégjegyzékszam: 11-09-013739
2836 Baj, Iparterület 020/87.hrsz (30) 660-92-08 info@tspanel.hu
H-P: 8:00-16:00 Szombat: zárva Vasárnap: zárva
Kérjen azonnali ajánlatot!
Ajánlatkérés